Barry Callebout- белгийски шоколад от високо ниво

Barry Callebout- белгийски шоколад от високо ниво
11 ноември 2023

Barry Callebout е водещият производител на шоколад и какаови продукти в света. Компанията е основана през 1996 г. чрез сливането на две известни компании - белгийската Callebaut и френската Cacao Barry.

Barry Callebout има централа в Цюрих, Швейцария, и е представена в над 30 страни по света с над 50 фабрики. Продуктите на компанията се използват от широк спектър от клиенти, включително сладкари, пекари и производители на сладолед.

Бари Калебаут е ангажирана със устойчивостта и има редица инициативи за намаляване на въздействието си върху околната среда и подобряване на живота на какаопроизводителите. Произвеждат всички свои проудкти устоичиво- шоколадови зърца, ванилия, захар и програмите за устойчивост са различни за всяка съставка и предизвикателствата варират в различните региони. Разчитайки на опита си в различни отрасли успяват да се адаптират към предизикателствата на районите и да отговорят на изискванията. 

Компанията има програми за подкрепа на какаопроизводителите и техните общности, като предоставя обучение по устойчиви земеделски практики и помощ за подобряване на достъпа до образование и здравеопазване. Компанията не притежава какаови плантации, тя доставя най-важната си суровина, какаовите зърна, директно чрез добре установено присъствие в страните с произход на какаото от кооперации, посредници и държавни органи. Основните фактори, които допринасят за успеха на компанията, са талантливият ѝ персонал, задълбоченото ѝ ноу-хау в областта на шоколада и какаото и несравнимите ѝ възможности за снабдяване със суровини.

Едно от любимите ни неща е многопластовия вкус на шоколада. Свикнали сме при консумирането на храна да усетим един или най-много три вкуса от началото до края на хапката. Шоколада има своята дълбочина и истинския му вкус се усеща, когато оставим шоколадовото парче да се разтопи на езика ни. Първо се усещат нотките на какаото, това което следва е вкуса на червени пролодове и леки киселинни нотки, приятна горчивина и заършва с перфектната нотка на карамелена сладост и ванилия.

Последното нещо, което искаме да Ви споделим е 5-те шоколада на Callebout.

  • Callebaut Finest Belgian Chocolate: Това е класически белгийски шоколад с високо съдържание на какао като има различни видове с различен процент на какао. Най- познатите за нас са млечен шоколад с 33,6% какао и т.нар. черен шоколад с 54% какао.
  • Callebaut White Chocolate: Тази серия включва бял шоколад с различни вкусове, като например лешници, бадеми, орехи, ванилия и др.
  • Ruby chocolate е естествено розов шоколад, разработен от компанията. Той се прави от рубинови какаови зърна, които имат естествено розов цвят. Рубиновият шоколад има сладък и плодов вкус с нотки на горски плодове и цитруси. Той се предлага като четвърти вид шоколад, след тъмен шоколад, млечен шоколад и бял шоколад.
  • Gold chocolate на Barry Callebaut е шоколад с 23-каратово злато. Той се прави с висококачествено какао от Перу и Еквадор, което се комбинира с фино смляно злато. Gold chocolate има богат и наситен вкус с нотки на какао, орехи и ванилия.

Надявам се бяхме изчерпателни и възбудихме интереса Ви към шоколада. Това е първата ни и надявам се не последна статия за шоколада и нашата работа.

Благодарим Ви за отделеното време!

Управител на Angely