Barry Callebout е водещият производител на шоколад и какаови продукти в света. Компанията е основана през 1996 г. чрез сливането на две известни компании - белгийската Callebaut и френската Cacao Barry.
Barry Callebout има централа в Цюрих, Швейцария, и е представена в над 30 страни по света с над 50 фабрики. Продуктите на компанията се използват от широк спектър от клиенти, включително сладкари, пекари и производители на сладолед.
Бари Калебаут е ангажирана със устойчивостта и има редица инициативи за намаляване на въздействието си върху околната среда и подобряване на живота на какаопроизводителите. Произвеждат всички свои проудкти устоичиво- шоколадови зърца, ванилия, захар и програмите за устойчивост са различни за всяка съставка и предизвикателствата варират в различните региони. Разчитайки на опита си в различни отрасли успяват да се адаптират към предизикателствата на районите и да отговорят на изискванията.
Компанията има програми за подкрепа на какаопроизводителите и техните общности, като предоставя обучение по устойчиви земеделски практики и помощ за подобряване на достъпа до образование и здравеопазване. Компанията не притежава какаови плантации, тя доставя най-важната си суровина, какаовите зърна, директно чрез добре установено присъствие в страните с произход на какаото от кооперации, посредници и държавни органи. Основните фактори, които допринасят за успеха на компанията, са талантливият ѝ персонал, задълбоченото ѝ ноу-хау в областта на шоколада и какаото и несравнимите ѝ възможности за снабдяване със суровини.
Едно от любимите ни неща е многопластовия вкус на шоколада. Свикнали сме при консумирането на храна да усетим един или най-много три вкуса от началото до края на хапката. Шоколада има своята дълбочина и истинския му вкус се усеща, когато оставим шоколадовото парче да се разтопи на езика ни. Първо се усещат нотките на какаото, това което следва е вкуса на червени пролодове и леки киселинни нотки, приятна горчивина и заършва с перфектната нотка на карамелена сладост и ванилия.
Последното нещо, което искаме да Ви споделим е 5-те шоколада на Callebout.
Надявам се бяхме изчерпателни и възбудихме интереса Ви към шоколада. Това е първата ни и надявам се не последна статия за шоколада и нашата работа.
Благодарим Ви за отделеното време!
Управител на Angely